الکتروسرجری

نکات ایمنی دستگاه الکتروکوتر

نکات ایمنی دستگاه الکتروکوتر

دستگاه الکتروکوتر یا الکتروسرجری، یک تولیدکننده امواج الکترومغناطیسی با توان بالا است که در صورت استفاده نادرست، تهدیدی برای سلامت کاربران و بیماران است. متداول ترین صدمه به بیماران، سوختگی در نقاط نامناسب بدن است. اصلی ترین دلیل آن هم خراب بودن یا استفاده نادرست از الکترود یا پد بیمار است.

در صورتی که این الکترود یا پد، درست متصل نشود یا بر روی برجستگی‌های استخوانی قرار گیرد به موجب کاهش امپدانس محل اتصال، چگالی جریان افزایش می‌یابد. هرگونه ناهمواری در سطح اتصال می‌تواند سوختگی ایجاد کند. استفاده از ژل در محل اتصال الکترود به بدن نیز جهت ایمنی بیشتر، توصیه می‌شود.

خطر دیگر زمانی پیش می‌آید که یک نقطه روی بدن بیمار با یک مقاومت کمتر، زمین شود در نتیجه جریان اصلی به زمین نابجا هدایت می‌شود. اگر چگالی جریان از طریق نقطه‌ای که به اشتباه زمین شده‌است، به اندازه کافی بالا باشد، سوختگی رخ می‌دهد. وجود حفره‌های میکروسکوپی روی دستکش جراح، ریختن هر نوع مایع داخل ماشین، استفاده‌های نابجا از سیستم (استفاده از سطح رویی دستگاه به عنوان میز) و…… صدمات جبران ناپذیری به همراه خواهد داشت. در ادامه با آربون مد همراه باشید.

نکات ایمنی کوتر

• عملكرد مدار ایمنی صفحه بیمار باید پیش از هر جراحی كاملا بررسی شود.
• در حالت مونوپلار اگر صفحه بیمار بسته نشود یا اتصال صحیحی نداشته باشد، جریان از بیمار به اشیاء هادی مانند تخت جراحی، قسمت های فلزی دیگر یا نواحی مرطوب و غیره جاری می شود و چگالی جریان می تواند بسیار بزرگ باشد و باعث ایجاد سوختگی در نواحی تماس بیمار با این قسمت ها شود.
• سطح هادی الكتریكی بیمار حداكثر cm2180 است و صفحه بیمار بهتر است روی بازوها یا ران ها نزدیك ناحیه ای كه عمل جراحی انجام می شود بسته شود.
• صفحه بیمار در محدوده مشخص شده باید تا جایی كه ممكن است از ناحیه ای كه عمل جراحی روی آن انجام می شود دور باشد.
• هنگام جایگذاری الكترودها و اتصالات دقت زیادی باید به عمل آید. مسیر جریان فركانس بالا در بدن بیمار باید تا جایی كه ممكن است كوتاه باشد. بنابراین صفحه بیمار باید به ناحیه ای كه عمل جراحی روی آن انجام می شود نزدیك باشد و اتصال الكتریكی خوبی با پوست بیمار داشته باشد.
• در طول عمل جراحی صفحه بیمار باید با پوست بیمار اتصال كامل و قابل اطمینانی داشته باشد و اگر صفحه بیمار روی اندام ها بسته شود نباید باعث ایجاد خونریزی شود.
• كابل های الكترودهای فركانس بالا باید تا جایی كه ممكن است كوتاه باشد و پیچ خوردگی نداشته باشند و نباید با بیمار و كابل های دیگر تماس داشته باشند.
• رسانایی الكتریكی پوست در محل نصب صفحه بیمار باید با پاك سازی از چربی، ماساژ و برس كشیدن و مالیدن محلول نمك افزایش یابد تا عبور جریان فركانس بالا بهتر شود.
• صفحه بیمار را نباید مستقیما روی رگ های بزرگ نزدیك پوست نصب كرد. این صفحه باید طوری محكم قرار گیرد كه حتی اگر بیمار حركت كرد تمام سطح تماس و اتصالات مربوطه به جای باقی بمانند.
• الكترود خنثی نباید روی نواحی استخوانی یا مو دار بسته شود. موهای ناحیه ای که صفحه بیمار روی آن بسته می شود، باید پیش از عمل جراحی تراشیده شود.
• در هنگام استفاده از دستگاه نباید بیمار با قسمت های فلزی كه زمین شده اند تماس پیدا كند. این مسئله ممكن است در برخی جراحی ها امكان پذیر نباشد. در هر صورت برای بیشتر كردن ایمنی بیمار، باید استفاده از این قبیل موارد در جراحی كاهش پیدا كند.
• کابل های دستگاه نباید به گونه ای قرار گیرند كه در تماس با بدن بیمار یا سایر کابل ها باشند.

نکات ایمنی کوتر

جهت خرید دستگاه الکتروشوک کلیک کنید


• الكترودها و پروب های دستگاه های مانیتورینگ، تحریك كننده ها و دستگاه ها و تجهیزات تصویر برداری می توانند مسیری برای عبور جریان فركانس بالا حتی در حالتی كه با باطری تغذیه شده یا ایزوله شده باشند، ایجاد كنند. جهت كاهش احتمال خطر الكترودها و پروب های این وسایل باید تا حد امكان از تجهیزات الكتروكوتر دور باشند (چه دستگاه و چه الكترود خنثی). امپدانس ورودی الكترود دستگاه مانیتور می تواند از خطر سوختگی بكاهد اما در هنگامی كه از الكترودهای سوزنی استفاده می شود اتصال این الكترودها و دستگاه در هنگام كار با دستگاه الكتروكوتر باید جدا شوند تا از خطر سوختگی بیمار بكاهند.
• کابل ها و لوازم جانبی چند بار مصرف باید مرتبا طبق دستور العمل های سازنده تست و ارزیابی شوند.
• كاهش توان خروجی یا نقص در كاركرد دستگاه الكتروكوتر ممكن است از عدم اتصال صحیح الكترود زمین باشد. بنابراین تا شناسایی کامل دقیق عیب سیستم باید از بالا بردن یا افزایش توان دستگاه خودداری به عمل آید. در هنگام استفاده از حالت تك قطبی به علت حرکت های بیمار، ممكن است اتصال صحیح بین بیمار و الكترود دستگاه از بین برود.
• استفاده از دستگاه الكتروكوتر می تواند باعث ایجاد تداخل امواج الكترو مغناطیس و تأثیر بر روی سایر دستگاه های پزشكی مانند پیس میكرهای قلبی شود. بنابراین پیش از استفاده باید، از خطرناك نبودن این امواج برای بیمار اطمینان حاصل شود.
• هنگام جراحی الكتریكی ایجاد جرقه در الكترودهای فعال غیر قابل اجتناب است بنابراین بهتر است از به كار بردن مواد بیهوشی قابل اشتعال یا گازهای اكسید كننده مانند اكسید نیتروژن (N2O) و اكسیژن در صورتی كه عمل جراحی در ناحیه قفسه سینه یا سر، انجام می شود، اجتناب شود. مگر آنكه این مواد از محل جراحی دور شوند.
• باید از تماس مواد و وسایل آتش زا با الكترودهای دستگاه جدا خودداری شود. جهت جلوگیری از سوختگی در حین جراحی باید از وارد کردن الكتروكوتر به داخل نای خودداری شود.
• اگر از وسایل جانبی كه دارای كانكتور مشابه باشند استفاده شود، ممكن است باعث ایجاد خطر شود. بنابراین هنگام استفاده از این وسایل به نوع خروجی كه این وسایل برای آنها طراحی شده اند توجه شود.
• اگر به طور موقت از الكترود دستگاه استفاده نمی شود، این الكترود باید داخل یك محفظه ایزوله نگهداری شود. هرگز نباید از الكتروكوتر برای ختنه استفاده شود.
• دودی كه هنگام استفاده از دستگاه بر می خیزد برای جراح و كادر جراحی ضرر دارد. در این مورد استفاده از ماسک هایی برای فیلتركردن یا روش های دیگر توصیه می شود.
• خون، محلول نمك فیزیولوژی، مایع جنینی و مایعات دیگر هادی الكتریكی هستند و ممكن است باعث ایجاد مدار بسته فركانس بالا شوند. باید از نفوذ این مایعات به درون قلم سوئیچ دار جلوگیری كرد.
• اگر به طور موقت از دستگاه استفاده نمی شود و دستگاه در حالت AUTO قرار دارد، باید از قرار دادن الكترود روی بدن بیمار یا سطوح هادی خودداری شود.
• الكترود فعال نباید با قسمت های فلزی یا صفحه بیمار به منظور اثبات عملكرد دستگاه، اتصال داده شود.

هنگام جراحی الكتریكی ایجاد جرقه

نکات ایمنی الکتروسرجری


• الكترود فعال جراحی الكتریكی نباید نزدیك الكترودهای ecg استفاده شود حداقل (فاصله cm15).

• سطوح الاستیك روی تخت های جراحی كمی الكتریسیته ساكن را هدایت می كنند. برای عایق كردن بیمار در برابر جریان های فركانس بالا می توان یك حوله خشك و جاذب بین بدن بیمار و تخت قرار داد. در مدت جراحی این حوله نباید مرطوب شود.

• قسمت هایی كه تعرق زیاد دارند و محل های ارتباط پوست با پوست (مثلا بین دست ها و بدن بیمار) باید با پارچه خشك جدا شوند.• هنگام جراحی روی قسمت هایی از بدن كه عرض كمی دارند می توان از روش دو قطبی به منظور جلوگیری از انعقاد ناخواسته در دیگر نواحی استفاده كرد.

• مناسب ترین توان خروجی توانی است كه با بهترین اثر برشی یا انعقادی بدست می آید و آثار نامطلوب مانند كربنیزاسیون، سوختگی و غیره به حداقل مقدار می رسند. این توان به پارامترهای فراوانی بستگی دارد مانند شكل الكترود فعال، خواص بافت، تكنیك شخصی كادر جراحی و غیره.
• سطوح الاستیك روی تخت های جراحی كمی الكتریسیته ساكن را هدایت می كنند. برای عایق كردن بیمار در برابر جریان های فركانس بالا می توان یك حوله خشك و جاذب بین بدن بیمار و تخت قرار داد. در مدت جراحی این حوله نباید مرطوب شود.
• قسمت هایی كه تعرق زیاد دارند و محل های ارتباط پوست با پوست (مثلا بین دست ها و بدن بیمار) باید با پارچه خشك جدا شوند.
• هنگام جراحی روی قسمت هایی از بدن كه عرض كمی دارند می توان از روش دو قطبی به منظور جلوگیری از انعقاد ناخواسته در دیگر نواحی استفاده كرد.
• مناسب ترین توان خروجی توانی است كه با بهترین اثر برشی یا انعقادی بدست می آید و آثار نامطلوب مانند كربنیزاسیون، سوختگی و غیره به حداقل مقدار می رسند. این توان به پارامترهای فراوانی بستگی دارد مانند شكل الكترود فعال، خواص بافت، تكنیك شخصی كادر جراحی و غیره.

برای كم كردن آثار جانبی نامطلوب مانند كربنیزاسیون بافت، خطر سوختگی بیمار و غیره باید همیشه دقت كرد كه توان خروجی مورد استفاده تا حد امكان كم باشد.
بنابراین تمام اعضای یك تیم جراحی كه در اتاق عمل از دستگاه جراحی الكتریكی استفاده می كنند باید به اصول عملكرد و نحوه استفاده صحیح، قابلیت ها و محدودیت های این وسیله آشنایی كامل داشته باشند و احتیاط های لازم را در این زمینه رعایت کنند.بیشترین مشكلات در استفاده از ESUها، سوختگی ها و جراحات بافت، آتش سوزی و همچنین تداخل الكتریكی این وسیله با دیگر تجهیزات مورد استفاده در اتاق عمل است.

نکات ایمنی الکتروسرجری

خرید دستگاه الکتروکوتر

انواع مختلف دستگاه الکترو کوتر در بازار تجهیزات پزشکی کشور وجود دارند. هنگام خرید الکتروکوتر باید دقت کنید که تمامی اتصالات دستگاه به درستی قرار گرفته باشند. هم چنین سطح الکترودها پستی و بلندی نادرست نداشته باشد زیرا ممکن است به بدن بیمار آسیب وارد کند یا باعث سوختگی او شود. به شما پیشنهاد میشود قبل از خرید این دستگاه با کارشناسان ما در آربون مد تماس حاصل کنید و از مشاوره ی رایگان بهره مند شوید. اگر قصد خرید دستگاه الکتروکوتر، الکتروشوک، دستگاه نوار قلب، مانیتور علائم حیاتی و دیگر تجهیزات پزشکی و تجهیزات آزمایشگاهی را دارید پیشنهاد ما به شما خرید از فروشگاه اینترنتی آربون مد است چرا که با تحویل اکسپرس و ارسال به سراسر نقاط کشور، گارانتی محصول و اصالت کالا، پشنیبانی 7 روزه ی محصول به شما حس خوب خریدی مطمئن را القا میکند.

انواع مختلف دستگاه الکترو کوتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *